Low Cost DAB+ adapter

Ik dacht de kip met het gouden ei gevonden te hebben, toen ik voor dertig Euro bij BOL en Conrad de Renkforce RF-DAB-AP (DAB+ radio adapter) kocht. Bij ontvangst heb ik de adapter direct aangesloten op de het audiosysteem van Harman Kardon. Alles werkte, maar de Renkforce vond geen enkele zender. Na veel bewegen met de schuifantenne lukte het alsnog om de multiplex van de NPO binnen te halen. En toch geen geluid! Het enige wat ik me kon bedenken, was de ontvangststerkte van de ingebouwde tuner.

Wat doet de hobbyist in zo’n geval? Dan wordt het een mooie adapter voor de knutselhoek! Inmiddels kan deze Renkforce met wat koperdraad aan de antenne de multiplexen van regio noord/oost, de commerciëlen en de NPO binnenhalen en dendert er een lekker geluid uit de oude, bijna vergeten audio miniset (via de AUX).

Deze diashow vereist JavaScript.

Conclusie is dat je met deze goedkope Renkforce DAB+ radio adapter geen gevoelige tuner in huis haalt en alleen werkt bij zeer sterke ontvangst. Aangezien we niet allemaal rondom de Kematoren in Arnhem of bij de zendmast in Lopik wonen, zal deze adapter nooit meer worden dan leuk materiaal voor hobbyisten.

One thought on “Low Cost DAB+ adapter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.