Revisie Big Bisatschotel (1)

Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik de Big Bisatschotel heb gekocht. Ik meen deze schotel in 2007 gekocht te hebben. Sinds die tijd is zo nu en dan een LNB, coaxkabeltje vervangen, verhuisd en verplaatst. De ontvangst is in al die tijd prima geweest, misschien wel de beste koop op schotelgebied.

Al jaren plezier dus, maar de grote storm die in de winter van 2018 over Nederland raasde, maakte aan dat plezier een einde. De schotel schoof iets van z’n plek, ondanks de beschutte opstelling. Dan beginnen al snel de tijdelijke oplossingen en dat komt de optimale ontvangst niet ten goede. Dan wordt het tijd om de schotel onderhanden te nemen.

Ten eerste vergiste ik me in het gewicht van de Big Bisat inclusief LNB’s en Diseqc switches. Aangezien de schotel op het dak van de garage stond, moest de schotel een verdieping naar beneden. De complete set, inclusief voet bleek te zwaar om met een touw naar beneden te laten. Met de hulp van een goede vriend heb ik toen maar de schotel van de voet gehaald en dat gewicht was net genoeg om de losse schotel te laten zakken naar de begane grond.

Ten tweede vergiste ik me in de aanslag op de onderdelen. Daarom maar besloten om alle LNB’s van de schotel te halen en te verrassen met een allesreinigerdoekje van een supermarkt. Vooral bij de ooit witte LNB’s leek het een commercial van Meister Proper, ooit een markant merk bij onze oosterburen.

In deel 2 gaan we van demonteren weer naar monteren, ideale satellietposities en optimale ontvangst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.