PCI kaarten inbouwen

Het is altijd leuk om bij goede weerkundige omstandigheden te zoeken naar zenders. Met de digitalisering van de ether is er veel veranderd. Op de middengolf zijn veel radiozenders verdwenen, terwijl de fm nog altijd het meest populair is voor de luisteraar.

Met de komst van DAB is er weer een ander spectrum wat redelijk afhankelijk is van goede condities, waardoor je zomaar Vlaamse en/of Duitse digitale radiozenders kan ontvangen. Om al dit leuks te ontvangen heb je natuurlijk radio’s nodig, maar nog leuker is radio via de pc.

Dit weekend toch maar eens gaan zoeken naar wat ik ooit uit oude pc’s heb gesloopt. Gelukkig vond ik een analoge rtv kaart, zodat ik met wat geluk de fm band af kan lopen naar interessante radiozenders. Daarnaast vond ik ook nog een DVB-S2 pci kaart, ook al heeft dat niets met de ether te maken. Maar toch, ook wel leuk om in te bouwen.

Om het geheugen van één pc niet te zwaar te belasten, heb ik besloten de kaarten niet in dezelfde pc te doen. Onderstaande pc’s staan al op de (slacht)bank.

One thought on “PCI kaarten inbouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.