Bovenregionale DAB+ gunstig voor Vallei gebied

Voor de bovenregeionale multiplexen voor DAB+ lijkt het Utrechtse en Gelderse Vallei gebied de meest gunstige regio te worden voor ontvangst. Maar liefst drie van de vijf multiplexen lijken de regio te dekken.

Het betreft hier de multiplexen 6B (Noord en Oost Nederland), 7A (Noord Brabant en Limburg) en 8A (Midden en West Nederland). Omdat de grenzen van deze drie gebieden samenkomen in het Vallei gebied, zullen multiplexen sterk genoeg moeten zijn voor ontvangst rondom het Gelderse Wageningen en Ede. Dat zelfde geldt voor het Utrechtse Veenendaal en Rhenen.

Zender Arnhem
Op multiplex 6B zullen de regionale omroepen van Friesland, Drenthe, Flevoland, Gelderland, Groningen, Overijssel en Utrecht te horen zijn. Daarnaast worden uit kostendekking ook de commerciële stations Waterstad, Simone, Freez, Hot, Oranje Nationaal, Continu, RadioNL en Groot Nieuws Radio doorgegeven.

Zender Loon op Zand
Op multiplex 7A zullen de regionale omroepen van Gelderland, Brabant en Limburg te horen zijn. Hier zullen de commerciële stations 8FM, Puur NL, Oranje Nationaal, Decibel en RadioNL toegevoegd worden.

Zender Lopik
Op multiplex 8A zullen de regionale omroepen van Flevoland, Utrecht, Gelderland, Noord Holland en Zuid Holland te horen zijn. Verder zullen via 8A de commerciële zenders WildFM, Decibel, Coastline, Ujala, Fresh, Amor, RadioNL, Radio Maria, Paradijs, Marina en Vahon on air gaan.

One thought on “Bovenregionale DAB+ gunstig voor Vallei gebied

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.