Revisie Bisat schotel (2)

We zijn een week verder op zondag 19 april en er is een kleine vooruitgang te melden. Het grote probleem waren de universele houders en de LNB’s met een smalle hoorn. Met een licht tekort aan technisch inzicht, duurde het een paar dagen voordat ik door had dat je de houders om kan draaien, waardoor de ronde ruimte in het midden kleiner wordt.

De makers van de universele LNB houder hadden dus wel degelijk rekening gehouden met zowel normale LNB’s als LNB’s met een kleinere, smalle hoorn. Als je dan, zoals ik nog een halve dag op zoek bent naar het montage materiaal, dan schiet het niet lekker op. Inmiddels is het materiaal gevonden en heb ik een begin gemaakt met het koppelen van de universele houder.

De LNB op de foto is bedoeld voor ontvangst van de 13 graden oost, waarbij de universele houder met wat geluk de 9 graden oost en misschien de 5 graden oost oppikt. Meer ontvangst durf ik niet te garanderen, omdat de LNB houder al aardig naast de schotel gaat kijken. Alles zal afhangen van de buigzaamheid van de houder.

Met de hand wordt een een kleine houder vastgehouden, zodat misschien ontvangst is op de 31 graden oost, al is het niet de meest interessante orbit positie. Maar de vaart zit er nu weer in!

2013-05-19 18.33.55 2013-05-19 18.33.09 2013-05-19 18.29.35

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.