Revisie Bisat schotel

Afgelopen winter kreeg ik een afgedankte Visiosat Bisatschotel en ik zeg niet gauw “neen” tegen satellietspulletjes. Nu het betere weer is aangebroken, ben ik dan ook maar eens gaan kijken wat ik toch allemaal nog met deze schotel zou kunnen. Deze multifocus schotel werd geleverd met drie satelliet posities: 13, 19 en 28 graden oost. Helaas is daarvan bij één positie de montage incompleet. een LNB sluiter bleek verloren. De vorige eigenaar gebruikte daarom de positie op 13 graden oost niet meer.

Vorige week ben ik op webshops gaan kijken welke mogelijkheden heeft en merkte dat er heel wat onderdelen los verkrijgbaar zijn. Zo vond ik een setje om op de arm een andere montuur te plaatsen, zodat er ruimte komt om de grote vier posities van Europa te kunnen ontvangen. Op deze arm kunnen vier LNB houders om de 13, 19, 23 en 28 graden oost te ontvangen.

Ook heb ik rondgekeken op fora en hobby websites en kwam erachter dat deze schotel nog zoveel reserve bevat dat met gemak de montuur uit te breiden is met een extra satelliet positie. Zo zou het mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld ook een LNB op de 9 graden oost te kunnen richten. Tussen al m’n verzamelde satellietspullen heb ik nog zo’n multifunctionele LNB houder, dus die kan nog van pas komen.

Vandaag, zondag 12 mei toch eerst maar de nieuwe houders op de arm bevestigd. Nu is het uitvissen hoe hoog de houders moeten komen op de schaal om enigszins met wat succes LNB’s te kunnen uitrichten. Maar ik wil je de eerste foto’s niet onthouden. De foto’s zijn dan wel vanaf de werkbank genomen, want buiten is het nog niet echt zomer!

2013-05-12 14.04.38 2013-05-12 14.04.52

2013-05-12 14.04.05 2013-05-12 14.04.30

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.